O mnie

Mam na imię Szymon i jestem właścicielem Cateringringu. Pozwól, że opowiem Ci trochę o sobie i o filozofii, którą wyznaję.

Nie jestem pewien, co jadał Arystoteles, ale jego model dotyczący pięciu zmysłów doskonale sprawdza się w gastronomii. Tak, potrawy powinny angażować nas całych. Najpierw nasz wzrok, bo oczy „jedzą” jako pierwsze. Dzięki estetycznemu skomponowaniu dania możemy nasycić się widokiem i przygotować na nadchodzące emocje. Potem jest zapach, to on pobudza nasze kubki smakowe, wyzwalając apetyt. Dla mnie liczy się również to, jak danie „brzmi”, niekoniecznie na talerzu, ale jeszcze na patelni albo w garnku, jak wypełnia całą kuchnie skwierczeniem i bulgotem.

Ale najważniejszy jest oczywiście smak, który łączy się ze zmysłem dotyku na języku i na podniebieniu. I dopiero po dodaniu wszystkich tych pięciu elementów możemy mówić o pełni.

W branży kucharskiej pracuję od dziesięciu lat. Doświadczenia nabywałem w Polsce, ale również w Anglii oraz Irlandii. Lata pracy nauczyły mnie przede wszystkim szacunku do jedzenia. Na pierwszym miejscu stawiam pochodzenie produktu oraz jego jakość – tylko przy zachowaniu najwyższych standardów efekt finalny będzie zadowalający. Wspieram lokalnych hodowców, kupując u nich najlepsze towary. Na podstawie tych produktów tworzę menu dla każdego – po więcej informacji odsyłam do zakładki OFERTA.

Pragnę udowodnić, że kuchnia tradycyjna, z elementami tej nowoczesnej, jest dla każdego i że moje kulinarne propozycje sprawdzą się na co dzień, od święta, ale że zadowolą też nawet najbardziej wymagających odbiorców.

Zapraszam do kontaktu i życzę smacznego!